четвъртък, 10 януари 2019 г.

НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ВОДИМ БЪДЕЩЕТО ЗА РЪКА“



В периода 29 - 31 октомври 2018 г. в гр. Шумен се проведе Единадесетата научно-практическа конференция „Водим бъдещето за ръка”, организирана от Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Шумен, със съдействието на Община Шумен.
Добри практики от област Сливен представиха: Виолета Петрова – ст. учител в ДГ „Зорница” – гр. Сливен на тема: „Социализиране на децата от различните етноси в масовата група на детската градина“ и Ганка Саръмова – ст. учител в ДГ „Слънчице” – гр. Нова Загора на тема: „Влиянието на българския фолклор за възпитаване в ценности“.
Участие в дискусиите по секции взеха Дина Димитрова – ст. експерт по предучилищно образование в РУО – Сливен, Йорданка Стефанова – директор на ДГ „Зорница“ – Сливен,
Ваня Спасова – директор на ДГ „Детски свят“ – Нова Загора и Цвета Станева – директор на ДГ „Слънчице“ – Нова Загора.
Конференцията бе открита с концертна програма на талантливи деца, бяха осъществени педагогически визити в детските градини, бяха дискутирани управленски и педагогически въпроси в работата по тематични направления, бе проведена работна среща от г-жа Ваня Трайкова – държавен експерт в МОН с експертите от РУО в страната. В рамките на националното събитие се проведе и среща с областния управител на област Шумен, който представи приоритетите и предизвикателствата в сферата на образованието и на социалните услуги.
В края на тридневния форум научните ръководители представиха обобщени резултати от обсъждането по секции на вниманието на педагогическите специалисти, на представителите на МОН, РУО, академичните среди и на общините.
Докладите и презентациите на участниците са публикувани в електронен сборник (диск).











Няма коментари:

Публикуване на коментар