понеделник, 5 март 2012 г.

РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО – СЛИВЕН
ОБЩИНА СЛИВЕН
РЕГИОНАЛЕН КОМИТЕТ ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ –
ОМЕП – СЛИВЕН

О Б Я В Я В А Т

КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

на тема

ДЕТИНСКА МЪДРОСТ



По случай 130 годишнина от откриването на първата детска градина в България

В конкурса могат да участват деца от детските градини в област Сливен.
Целта на инициативата е да стимулира развитието на творческия потенциал на всяко дете: дарби, заложби и креативност; да съхрани ценностите на детството, съчетавайки традициите и достиженията на съвременното предучилищно възпитание.
Форматът на рисунките да бъде А4, а използваните техники – бои, флумастери, пастели и други. Рисунките да се представят до 5 април 2012 г. пред художествен съвет, избран във всяка детска градина, който след вътрешен конкурс ще оцени творбите и ще присъди награди.
Всяка детска градина представя по 3 рисунки за виртуалната изложба в Интернет /detskigradinisliven.blogspot.com/. Отличените рисунки да бъдат предварително сканирани. Интернет-страницата е достъпна и в сайта на РИО – Сливен, раздел „Детски градини”.
С творбите на децата във всички детски градини в дните преди Великден от 9 до 12 април ще бъде организирана благотворителна изложба – базар с цел подпомагане на деца със специални образователни потребности и деца от социално слаби семейства, посещаващи детската градина. В експозицията ще бъдат изложени и продукти на детското творчество, свързани с предстоящите Великденски празници: сувенири, картички и други.
Със средствата, събрани от благотворителната инициатива, ще бъдат закупени материали за стимулиране на въображението и уменията на децата в областта на изкуствата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар