четвъртък, 23 февруари 2017 г.

МЛАДИ ВЪЗРОЖДЕНЦИ ОТ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ОТБЕЛЯЗАХА ТЪРЖЕСТВЕНО 180 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ И 169 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ХРИСТО БОТЕВ


Децата от клубове „Млади възрожденци“ от Детска градина  „Елица“ - Сливен и Детска градина  „Вержин и Хаик Папазян“ - Сливен участваха във викторина на тема: „По стъпките на Ботев и Левски“.
Съвместната инициатива бе посветена на 180 години от рождението на Васил Левски и 169 години от рождението на Христо Ботев.
Викторината се проведе на 21.02.17 г. от  10.30 ч. в музикалния салон на Детска градина  „Елица“ - Сливен.
В атмосфера на приятелска надпревара и любими родолюбиви песни, младите възрожденци показаха знания за святото дело на Левски и Ботев. С истински плам и въодушевление рецитираха стихове, пяха песни и разказваха интересни случки от живота на великите българи.
Гости на събитието бяха Пепа Чиликова – заместник - кмет „Хуманитарни дейности“ в Община Сливен, Дина Димитрова - старши експерт по предучилищно възпитание в Регионално управление на образованието - Сливен, Кристиана Станкова – старши експерт  по обществени науки и гражданско образование в Регионално управление на образованието - Сливен, Йорданка Кондева – главен експерт в Дирекция ОКВО в Община Сливен.
Компетентно жури оцени отговорите на децата. За отличното си представяне те получиха грамоти и подаръци. От името на д-р Бисерка Михалева – началник на Регионално управление на образованието – Сливен, на младите възрожденци бяха връчени детски енциклопедии, книги с приказки и образователни табла.
Чрез знанията си децата от клубовете „Млади възрожденци” показаха, че саможертвата на великите българи, пословичната честност, храброст, смелост, непресъхваща жажда за свобода са светъл пример за нас и ни карат да се чувстваме горди потомци на Левски и Ботев!













Няма коментари:

Публикуване на коментар