КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА на тема “ШАРЕН СВЯТ”

РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО – СЛИВЕН
ОБЩИНА СЛИВЕН
РЕГИОНАЛЕН КОМИТЕТ ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ –
ОМЕП – СЛИВЕН


О Б Я В Я В А Т

КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

на тема

“ШАРЕН СВЯТ”

По случай Европейската година за борба с бедността и социалната изолация

В конкурса могат да участват деца от детските градини в гр. Сливен.
Целта на конкурса е децата да усетят, че ако човек иска - може да промени света, да помогне на бедния, да бъде приятел на самотния, да подаде ръка на слабия. У децата да се развива отзивчивост, разбиране, съчувствие към околните, да разберат, че всеки човек е значим, нужен и има своето място под слънцето
Форматът на рисунките да бъде А4, а използваните техники – бои, флумастери, пастели и други. По желание на децата и по преценка на педагозите в изложбата могат да бъдат включени и компютърни рисунки.
Рисунките да се представят до 23 март /вторник/ 2010 г. пред художествен съвет, избран във всяка детска градина, който след вътрешен конкурс ще оцени творбите и ще присъди награди.
Всяка детска градина представя по 3 рисунки за виртуалната изложба в Интернет /detskigradinisliven.blogspot.com/. Отличените рисунки да бъдат предварително сканирани.
С творбите на децата във всички детски градини в дните преди Великден /29 март – 01 април 2010 г./ ще бъде организирана благотворителна изложба – базар с цел подпомагане на деца със специални образователни потребности и деца от социално слаби семейства, посещаващи детската градина. В експозицията ще бъдат изложени и други продукти на детското творчество, свързани с предстоящите Великденски празници /сувенири, картички и други/.
Със средствата, събрани от благотворителната инициатива, ще бъдат закупени материали за развитие на уменията на децата в областта на изобразителното изкуство.