понеделник, 21 март 2011 г.

ПРОТЕГНАТА РЪКА - МИЛИОН ЧУДЕСА


РЕГИОНАЛЕН ИНСПЕКТОРАТ ПО ОБРАЗОВАНИЕТО – СЛИВЕН
ОБЩИНА СЛИВЕН
РЕГИОНАЛЕН КОМИТЕТ ЗА ПРЕДУЧИЛИЩНО ОБРАЗОВАНИЕ –
ОМЕП – СЛИВЕН

О Б Я В Я В А Т

КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА

на тема

ПРОТЕГНАТА РЪКА - МИЛИОН ЧУДЕСА
По случай Европейската година на доброволчеството

В конкурса могат да участват деца от детските градини в област Сливен. Целта на инициативата е да провокира детската вяра, че малко е нужно, за да се случат милион чудеса, да няма болни, изоставени и бедни деца. Всяко дете може да бъде благородният рицар или красивата принцеса и да извърши истински подвиг по начин, близък на неговото ежедневие - с красиви рисунки, картички, сувенири и добри обноски да зарадва и да помогне на своите приятели в нужда.
Форматът на рисунките да бъде А4, а използваните техники – бои, флумастери, пастели и други. Рисунките да се представят до 15 април пред художествен съвет, избран във всяка детска градина, който след вътрешен конкурс ще оцени творбите и ще присъди награди.
Всяка детска градина представя по 3 рисунки за виртуалната изложба в Интернет /detskigradinisliven.blogspot.com/. Отличените рисунки да бъдат предварително сканирани. Интернет-страницата е достъпна и в сайта на РИО – Сливен, раздел „Детски градини”.
С творбите на децата във всички детски градини в дните преди Великден от 18 до 21 април ще бъде организирана благотворителна изложба – базар с цел подпомагане на деца със специални образователни потребности и деца от социално слаби семейства, посещаващи детската градина. В експозицията ще бъдат изложени и други продукти на детското творчество, свързани с предстоящите Великденски празници: сувенири, картички и други.
Със средствата, събрани от благотворителната инициатива, ще бъдат закупени материали за стимулиране на въображението и уменията на децата в областта на изкуствата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар